limbo

P1010459

In de trance tussen slaap en ontwaken wentel ik me tussen de lakens op zoek naar de laatste restjes van mijn droom. Kleuren vullen mijn mond, beelden doen mijn vingers tintelen, geluiden zweven voor mijn ogen, ik probeer ze met mijn blik te vangen maar ze blijken als kwik ongrijpbaar. Mijn spieren reageren op een vreemde impuls uit mijn onderbewustzijn en ik schok mezelf letterlijk de realiteit van een nieuwe dag in. Lichte kramp in de rechterkuit, vingers tintelen nog steeds. Het raam staat open, een briesje gaat een tango aan met mijn tenen. Het bed weegt zwaar op mijn rug. De warmte drapeert zich over mijn hele lichaam als een deken. Ik probeer mijn armen te bewegen maar het lukt me niet, ik ben de controle kwijt. Vanuit de verte komt mijn geest aanzetten met vervormde gedachten. Zou doodgaan ook zo voelen? Overheersend overheerlijk niets, zwaar en licht tegelijk. (On)zintuiglijk onbevangen ondergaan, ontdaan van.

Dit bericht werd geplaatst in schrijfsels, vertelsels en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op limbo

 1. ms zegt:

  Misschien vraag ik me dat ooit ook eens af. Maar nu liefst nog even niet.

  šŸ˜‰

  Geliked door 2 people

 2. Rita Briers zegt:

  Ellen,

  Ik vind dit een mooie tekst. Is dat een zonnebloem uit uw tuin? Wat uw vraag betreft, of doodgaan ook zo voelt, ik denk het wel wat dat hebben ze vandaag dikwijls allusie op gemaakt vandaag. Hopelijk is het zo.

  Make

  Geliked door 1 persoon

 3. Jos zegt:

  Zeer herkenbaar, compact volledig, zelfs muzikaal genietbaar! Gestructureerde compositie met schilderachtige, directe voorstelling van het hoofdmotief, krachtige thema’s rijk aan eigenzinnige harmonieĆ«n in repeterende ritmieken, afgewisseld met vloeiende melodielijnen, onverwachte dissonanten die even vlot weer oplossen en een duidelijk aangekondigd maar verrassend, open, ongedefinieerd, spiritueel getint slotakkoord dat nazindert in de stilte… Bij Bach in de leer geweest?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s