twee jaar

P1020139

hieperdepiep, de blog (het blog? wat is het nu eigenlijk?) bestaat vandaag exact twee jaar!

De bezoekersaantallen en de volgers groeien gestaag, maar belangrijker is dat ik al die tijd materiaal uit mijn mouw blijf schudden! De wordpress statistieken vertellen mij dat ik in totaal over de 100 berichten heb geplaatst, daarbij val ik zelf even van mijn stoel. Goed, er zitten ook wat citaten bij uit de boeken die ik lees, wat uiteraard niet mag doorgaan als eigen materiaal. Verder mag het duidelijk zijn dat de laatste maanden vooral gedichten de blog haalden, maar ik begrijp (alweer uit de statistieken) dat die jullie wel kunnen bekoren.

De reden dat er zoveel gedichten verschijnen is eenvoudig: ze vallen aan de lopende band uit mijn pen, letterlijk dan nog! Verhalen schrijf ik op de computer, gedichten dringen zich oldschool aan me op – in een schriftje met potlood of pen, soms wel tien op een avond. Waar ze vandaan komen weet ik echt niet, maar ze bruisen net zolang in mijn lijf tot ze openbarsten aan de oppervlakte.

De reden dat er minder verhalen verschijnen is dubbel. Enerzijds schrijf ik er minder, anderzijds hou ik ze vaak lange tijd achter om ze te kunnen inzenden naar wedstrijden en literaire tijdschriften. Vaak maken enkel ongepubliceerde verhalen daarbij een kans, vandaar. Ik beloof echter dat er zeker dit jaar nog een aantal kortverhalen te lezen zullen zijn op deze blog…!

Dat ik minder kortverhalen schrijf heeft overigens ook te maken met het feit dat ik ondertussen begonnen ben met (het verder uitwerken van) mijn tweede roman. Hoewel de eerste roman nog steeds ongepubliceerd in de kast ligt, heb ik besloten om vooruit te kijken en eindelijk aan iets nieuws te beginnen. En, toeval of niet, maar plots dient zich nu een uitgever aan die het eerste boek WEL wil uitgeven. Nog niks is zeker of beslist, ik hou jullie in ieder geval op de hoogte, en werk ondertussen gezapig verder aan boek II.

bedankt! en nog veel leesplezier gewenst!

LL

Dit bericht werd geplaatst in het grotere werk, nieuws. Bookmark de permalink .

9 reacties op twee jaar

 1. Rita Briers zegt:

  We blijven u steunen

  Like

 2. ms zegt:

  Succes met de romans!

  Like

 3. blogdame zegt:

  Spannend, Ellen! Heb je ook het tijdschrift Oerkracht opgemerkt? Ik heb er net een essay naartoe gestuurd en denk dat ze net dat andere publiceren dat niet zo commercieel van tint is dan de anderen. Het proberen waard.

  Like

 4. Ward Mertens zegt:

  Proficiat Ellen! Je wordt stilaan een blog-ancien.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rob Alberts zegt:

  Proficiat!
  Feliciterende groet,

  Like

 6. Proficiat met de verjaardag én de publicatie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s