popular

DSCN0376

alweer een heel oudje… mijn eerste bijdrage voor literair tijdschrift CULO destijds, in een vorig leven!

Als ik interviews lees met bekende en semibekende mensen vraag ik me altijd af hoe ze het klaarspelen op die vragen een pasklaar antwoord te verzinnen. Vragen zoals ‘Wat was het gelukkigste moment uit je leven? En het minst gelukkige? Je lievelingseten/lied/ kamerplant? De ultieme romantische ervaring?’ Hoe slagen ze er in godsnaam in op al deze onmenselijk onwaarschijnlijke vragen een antwoord te geven?

Ik heb al bedacht dat ze misschien een lijstje in hun hoofd hebben (of zelfs op de computer?) met hun beste en minste ervaringen en dat ze daar dan een grabbel uit kunnen doen wanneer een dergelijke vraag zich aandient. Misschien is het wel zo, dat mensen die zich langzaam een beetje roem vergaren, al is het dan in eigen land of zelfs in eigen streek, doelbewust beginnen nadenken over die dingen om voorbereid te zijn op de dag dat ze genoeg bekendheid vergaard hebben om een interview te mogen weggeven aan pakweg, Story of Flair (er van uitgaande dat de meer vooraanstaande bladen over het algemeen iets zinvollere vragenlijsten opstellen).

En dan is de vraag of je als lezer, na het consumeren van de lievelingsdrankjes en -standjes van een of andere BV of internationale superster, met het gevoel achterblijft dat je iets bijgeleerd hebt. Wat moet je in godsnaam met die informatie? Hooguit kan ze staan voor het menselijke in ieder van ons, maar aan de andere kant is het opvallend dat de bekendheid in kwestie telkens weer met hoogst ongewone lievelingetjes uit de hoek komt, zodat we net het omgekeerde effect verkrijgen. We denken dan vaag: ‘wow, wat is die toch excentriek’, en dit maakt dat we hem of haar als bekendheid nog een plaatsje hoger op de piédestal zetten. Er wordt een afstand gecreëerd die enkel en alleen ten goede komt van de bekendheid die nog meer bekendheid wil vergaren. Mission accomplished.

Mijn vermoeden dat zulke “best-of”-lijstjes bestaan in de hoofden van would-be popularities lijkt waarachtig gegrond. Alle duizenden “The Voice”-deelnemers van dit jaar hebben dus alvast hun  huiswerk voor vanavond!

Dit bericht werd geplaatst in cursiefjes, schrijfsels en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op popular

  1. Rita Briers zegt:

    Ja als ge een BV wil worden moet ge veel kunnen doorstaan

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s